The sorrow and calamity of yours have been excruciating to us

Imam Ahmed Alhasan احمد الحسن a.s said
Peace be upon you, O Aba Abdullah. Peace be upon you, O son of the Messenger of Allah. Peace be upon you O son of the Commander of the Believers and son of the Master of Successors. Peace be upon you O son of Fatima, the Lady of the women of the worlds. Peace be upon you O vengeance of Allah, son of His vengeance, and the one who is unavenged. Peace be upon you and upon the spirits that reside in your presence; the peace of Allah be upon all of you from me forever, for as long as I exist and for as long as there is day and night.

O Aba Abdullah, the sorrow and calamity of yours have been excruciating to us and to all the people of Islam. Your calamity has been excruciating in the heavens and to all the people of heavens. May Allah curse a nation that founded injustice and oppression towards you Ahl al-Bayt. May Allah curse a nation that pushed you away from your rank and removed you from your positions in which Allah has placed you. May Allah curse a nation that killed you. May Allah curse the ones who paved the way for them to do so and enabled them to fight you. I disown them before Allah and before you, and I disown their followers and supporters. O Aba Abdullah, I am at peace with those who are at peace with you, and I am at war against those who are at war with you, until the Day of Resurrection.”

At the beginning of the famous Ziarat Ashura, Imam Al-Baqir (may the prayers of Allah be upon him) clarifies why the oppressors went forth with the killing of al-Hussain (may the prayers of Allah be upon him).
It is the same story that repeats itself with the vicegerents of Allah: “May Allah curse a nation that pushed you away from your rank and removed you from your positions in which Allah has placed you.”
https://www.facebook.com/AhmedAlhasanEnglish.10313/posts/1023327431065772

http://almahdyoon.org/

قال الامام احمد الحسن ع
السَّلامُ عليكَ يا أبا عبد الله السَّلامُ عليكَ يا بن رسول الله السَّلامُ عليكَ يا بن أمير المؤمنين وابن سيِّد الوصيِّين السَّلامُ عليكَ يا بن فاطمة سيِّدة نساء العالمين السَّلامُ عليكَ يا ثار الله وابن ثارِهِ والوتر المَوتُور السَّلام عليكَ وعلى الأرواح التي حلّت بفنائك عليكم منِّي جميعاً سلامُ الله أبداً ما بَقيتُ وبَقيَ الَّليلُ والنَّهارُ يا أبا عبد الله لقد عَظُمتِ الرَّزيَّةُ وجلَّتْ وعَظُمتِ المُصيبةُ بكَ علينا وعلى جميع أهل الإسلام وجلَّتْ وعظُمتْ مُصيبتك في السَّماوات على جميع أهل السَّماوات فلعن الله أمَّةً أسَّست أساس الظُّلمِ والجور عليكم أهل البيت ولعن الله أمَّةً دفعتكم عن مَقامكُمْ وأزالتْكُمْ عن مَراتبِكُمْ التي رَتَّبكمُ الله فيها ولعَنَ الله أمَّةً قَتلتكُمْ ولعن الله المُمَهِّدين لهم بالتَّمكينِ من قتالكم برئْتُ إلى الله وإليكم منهم ومن أشياعهم وأتباعهم وأوليائهم يا أبا عبد الله إني سلْمٌ لمن سَالمَكُمْ وحربٌ لمن حاربكم إلى يوم القيامة ……

الامام الباقر صلوات الله عليه وفي مطلع زيارة عاشوراء المشهورة يبين لماذا اقدم الظالمون على قتل الحسين صلوات الله عليه ……

هي نفس القصة التي تتكرر مع خلفاء الله: (( لعن الله أمَّةً دفعتكم عن مَقامكُمْ وأزالتْكُمْ عن مَراتبِكُمْ التي رَتَّبكمُ الله فيها))
https://www.facebook.com/Ahmed.Alhasan.10313/posts/909290945785236

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s